چرا صبحها بی اشتهاییم | بیگول
  • خدمات ما
  • 0

    چرا صبحها بی اشتهاییم

    اگر بی‌اشتهایی به صبحانه تمام فعالیت‌های روزانه را برایتان دشوار می‌کند، حتما برای درمان به پزشک Doctor مراجعه کنید زیرا ممکن است این مشکل به علت اختلالات گوارشی باشد.
    از مصرف الکل خودداری کنید.
    بعد از بیدار شدن یک خوراکی کوچک قبل از صبحانه مصرف کنید.
    سعی کنید الگوی خواب منظمی داشته باشید.
    از پرخوری قبل از خواب خودداری کنید.
    از خوردن غذای چرب برای شام خودداری کنید.
    از تکنیک‌های تمرکز و آرامش اعصاب برای کاهش استرس استفاده کنید.
    ممکن است در برخی موارد، صبحانه نخوردن به دلیل بی‌میلی و حالت تهوع هنگام صبح باشد و این مسأله ناشی از دلایل متعددی است:
    خستگی بیش از حد و مشکلات خواب: بی‌خوابی و کمبود خواب در طول مدت شبانه روز، چرخه‌ی خواب و بیداری را مختل می‌کند و تغییرات ناشی از آن می‌تواند بی‌اشتهایی به صبحانه یا حتی احساس حالت تهوع را به همراه داشته باشد.
    گرسنگی طولانی مدت یا قند خون پایین: اگر آخر وعده‌ی غذایی‌تان شام باشد، ممکن است زمان صرف صبحانه حدود دوازده ساعت یا بیشتر از آخرین غذایی که خورده‌اید گذشته باشد. سطح پایین گلوکز در خون یا به عبارتی افت قند خون می‌تواند باعث احساس سرگیجه، ضعف و یا تهوع شود. اما بهتر است بدانید که حذف وعده‌ی صبحانه باعث تشدید این حالت می‌شود.
    رفلاکس معده: رفلاکس معده یا بازگشت اسید معده زمانی اتفاق می‌افتد که دریچه‌ی بین این عضو و مری بسته نمی‌شود و در نتیجه بعد از غذا خوردن یا نوشیدن مایعات، اسید به مری برمی‌گردد. در این وضعیت هم احساس بی‌اشتها بودن یا حالت تهوع داشتن طبیعی است.
    مشکلات مرتبط با بینی یا سینوس: در صورت وجود این مشکل، احتباس سینوسی به داخل گوش فشار وارد می‌کند که سرگیجه، بی‌حالی و بی‌اشتهایی را به دنبال خواهد داشت.
    استرس: احساس استرس، هیجان و اضطراب، بر عملکرد و وضعیت روده اثر بسیار زیادی دارد. بی‌میلی به مصرف صبحانه می‌تواند به علت یک رویداد استرس‌زا باشد.
    مصرف الکل: نوشیدن الکل با تحت تأثیر گذاشتن سیستم گوارش می‌تواند باعث احساس حالت تهوع در زمان صرف صبحانه شود.
    رژیم: تهوع در صبح می‌تواند مرتبط با آنچه به عنوان صبحانه خورده‌اید باشد. ممکن است مصرف بعضی موادغذایی که در رژیم‌ها توصیه می‌شوند باعث ایجاد حساسیت غذایی شود.
    مصرف داروهای مسکن

    شیمی درمانی: تهوع‌، استفراغ و بی‌حالی صبح از عوارض جانبی داروهای شیمی‌درمانی است. این داروها بر عملکرد قسمتی از مغز که وظیفه کنترل تهوع و استفراغ را دارد اثر می‌گذارد و ممکن است سلول‌های مغز در انجام این فعالیت تا حدودی ضعیف شوند.
    بارداری: تهوع در زمان صبح یکی از شایع‌ترین معضلات دوران بارداری است که اغلب شش هفته اول پیش می‌آید.

    وقتی که اشتهای خوردن صبحانه ندارید. علتش این است که صبح های زود، بدن هورمونی به نام کورتیزول ترشح می‌کند که باعث بالارفتن قند خون و کاهش اشتهای صبحگاهی می‌شود. هرچند که این وضع در کودکان و نوجوانان بیشتر به چشم می خورد اما به هر حال، بد نیست بدانید که وقتی ما صبحانه کافی نمی‌خوریم، بدنمان احساس کمبود می‌کند و ‌به‌صورت خودکار عمل ذخیره‌سازی را انجام می‌دهد و در کنار آن، ولع فرد برای خوردن وعده ناهار، بیشتر می‌شود بنابراین شرایط ابتلا به اضافه‌وزن و چاقی، به‌سادگی برای شما به‌وجود می‌آید‎.‎

    دانشمندان بهترین زمان صرف صبحانه را بین ساعت ۹ تا ۹:۳۰ می دانند. اگر صبح ها میل به خوردن صبحانه ندارید، سعی کنید صبحانه متفاوت و متنوعی فراهم کنید. مثلا یک واحد میوه یا آبمیوه طبیعی بخورید، کمی کنجد عسلی میل کنید یا نان صبحانه تان را تست شده مصرف کنید. به هر طریقی که

    می توانید اشتهای صبحانه خوردن را در خود تحریک کنید چون ۲۰ درصد از انرژی روزانه شما از همین وعده تأمین می‌شود.‏

    این ها را نخورید

    صبحانه سنتی ما ایرانی ها، نان و پنیر و چای شیرین است که کنار هم یک ترکیب سالم و مغذی را تشکیل می دهند. اما اگر خواستید تنوعی در صبحانه ایجاد کنید بهتر است سراغ این مواد نروید:

    سوسیس و کالباس: گوشت های فرآوری شده و چاشنی‌های مورد استفاده بر روی آنها با بیماری‌های قلبی و سرطان روده بزرگ مرتبط هستند. بهتر است آنها را از همه وعده های غذایی خود حذف کنید و بیشتر از ماهی یک بار هم سراغشان نروید.‏

    کورن فلکس: اگر چه خیلی ها طرفدار کورن فلکس ها هستند اما باید بدانید که رنگ ها و مواد شیمیایی استفاده شده در کورن فلکس ها مضر است و می تواند باعث بیش فعالی کودکان یا چاقی آنها شود.

    شیرینی و کیک: موادغذایی مثل شیرینی دانمارکی، رول دارچین و نان های شیرین و برشته شده، کالری و چربی بالایی دارند که باعث می شوند شما به خاطر حجم کم شیرینی ها سیر نشوید اما در عوض کالری زیادی را دریافت کنید.

    این‌ها را بخورید

    به جای مواد مضری که در بالا گفتیم، می توانید یکی از مواد زیر را انتخاب کرده و بر اساس نیاز بدنتان به میزان کالری دریافتی، حجم آنها را کم یا زیاد کنید:

    – یک کاسه عدسی کم چرب

    – نان سبوس دار با یک قاشق کره بادام زمینی: کره بادام زمینی مقوی، سالم و سرشار از پروتئین و املاح ضروری بدن است و چربی‌های «خوب» اشباع‌نشده دارد.‏

    – یک‌ تا ۲ عدد تخم‌ مرغ‌ عسلی‌: تخم مرغ به ویژه در قسمت سفیده، سرشار از پروتئین است. یعنی همان چیزی که شما برای یک روز پرانرژی و سالم نیاز دارید!‏

    – یک‌ لیوان‌ شیر کم‌ چرب‌ همراه‌ خرما: شیر کم چرب پروتئین و کلسیم روزانه شما را تأمین می کند و خرما هم دارای آهن و قند مفید است. همچنین کالری این صبحانه شما را تا زمان ناهار سیر نگه می دارد.‏

    – املت‌ بسیار کم‌ چرب‌ همراه‌ با نان‌ سبوس‌ دار.‏

    – پنیر کم‌ چرب و‌ کم‌ نمک‌ همراه‌ نان‌ سبوس‌ دار.‏

    – یک‌ لیوان‌ آب‌ پرتقال‌ همراه‌ یک‌ عددتخم‌مرغ‌ عسلی‌

    [xyz-ips snippet=”share”]

    برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
    پشتیبانی