نحوه تهیه بک آپ از دیتابیس وردپرس | بیگول
  • خدمات ما
  • 2

    نحوه تهیه بک آپ از دیتابیس وردپرس

    نحوه تهیه بک آپ از دیتابیس وردپرس به صورت دستی

    اگر مطالب مربوط به رفع ارورهای وردپرس را مطالعه کرده باشید، حتما می‌دانید که قبل از هر کاری بهتر است یک بک آپ از دیتابیس وردپرس تهیه کنید. افزونه‌هایی برای این کار وجود دارند، ولی شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که دوست دارید روش تهیه بک آپ از دیتابیس وردپرس را به صورت دستی یاد بگیرید. در این مطلب به شما نحوه تهیه بک آپ از دیتابیس وردپرس را نشان می‌دهیم.

    چرا باید از دیتابیس وردپرس بک آپ بگیریم؟

    شما حتما باید یک بک آپ از دیتابیس وردپرس خود تهیه کنید تا در صورتی که مشکلی برای سایت پیش آمد، بتوانید اطلاعات خود را بازیابی کنید. گاهی اوقات ممکن است به خاطر ارور یکی از افزونه‌ها و یا حمله‌ی هکرها به سایت، دسترسی شما به قسمت ادمین محدود شود. در چنین مواردی توصیه می‌شود که حتما از اطلاعات خود بک آپ داشته باشید. ولی اگر نتوانید به بخش ادمین سایت دسترسی داشته باشید، استفاده از یک افزونه‌ برای بک آپ گرفتن خیلی سخت است. در این وضعیت اگر بدانید چطور می‌توانید به صورت دستی از اطلاعات خود بک آپ تهیه کنید، کارتان خیلی راحت می‌شود. بک آپی که به صورت دستی ایجاد می‌کنید، دقیقا شبیه همان نسخه‌ای است که توسط افزونه تهیه می‌شود. در ادامه نحوه نهیه بک آپ از دیتابیس وردپرس را به صورت دستی به شما آموزش می‌دهیم.

    تهیه بک آپ از دیتابیس وردپرس به صورت دستی و با استفاده از phpMyAdmin

    در این روش از phpMyAdmin استفاده می‌کنیم. این نرم افزار به شما کمک می‌کند دیتابیس MySQL سایت خود را با استفاده از یک رابط مبتنی بر وب مدیریت کنید. این برنامه در اکثر هاست‌های وردپرس از قبل نصب شده است.

    برای دسترسی به این نرم افزار باید وارد پنل کنترل هاست وردپرس خود شوید، سپس بر روی  phpMyAdmin در بخش دیتابیس کلیک کنید.

    با این کار می‌توانید phpMyAdmin فعال کنید. سپس باید بررسی کنید که دیتابیس وردپرس شما در phpMyAdmin هست یا نه. اگر دیتابیس در این نرم افزار وجود نداشت، باید روی نام دیتابیس وردپرس خود کلیک کنید تا بتوانید لیست داده‌های وردپرس را مشاهده کنید. بعد از انتخاب دیتابیس باید روی لینک Export در منوی بالای صفحه کلیک کنید.

    سپس باید روش Export را انتخاب کنید. در این حالت باید مطابق تصویر زیر، گزینه سفارشی را انتخاب کنید تا گزینه‌های بیش‌تری در اختیار داشته باشید.

    وقتی روی گزینه سفارشی کلیک کنید، گزینه‌های بیش‎تری برای شما باز می‌شود. ابتدا تمام جدول‌های مربوط به اطلاعات وردپرس شما نشان داده می‌شود. گاهی افزونه‌های وردپرس، جدول‌هایی هم به دیتابیس وردپرس شما اضافه می‌کنند. اگر نمی‌خواهید همه‌ی جدول‌ها را Export کنید، می‌توانید آن‌ها را انتخاب نکنید. اگر در مورد جدول‌های موردنظر خود شک دارید، بهتر است همه‌ی جدول‌ها را انتخاب کنید.

    حالا باید به بخش خروجی بروید. phpMyAdmin به صورت پیش فرض خروجی فرآیند Export را نشان می‌دهد. برای تغییر دادن این مورد باید گزینه‌ی Save output to a file را بزنید. برای فشرده سازی هم باید گزینه zipped یا gzipped را انتخاب کنید.

    در این مرحله باید از پایین صفحه گزینه Go را انتخاب کنید.

    حالا phpMyAdmin فایل دیتابیس وردپرس را به صورت  zip یا gzip برای شما می‌فرستد.

    از طریق این روش می‌توانید به صورت دستی از دیتابیس سایت وردپرس خود بک آپ تهیه است.

    تهیه بک آپ از دیتابیس وردپرس با استفاده از cPanel

    بسیاری از شرکت‌های ارائه دهنده خدمات هاست روش‌های راحت‌تری برای تهیه بک آپ از دیتابیس وردپرس پیشنهاد می‌دهند. برای دیدن این راه ساده‌تر ابتدا باید وارد پنل کنترل هاست خود شوید و به قسمت فایل‌ها و جایی که گزینه بک آپ قرار دارد بروید. هاست‌های Bluehost، SiteGround و HostGator دارای گزینه‌های مشابهی هستند. در صفحه‌ی بک آپ گیری، به بخش بک آپ گیری جزئی بروید و روی اسم دیتابیس خود کلیک کنید تا بتوانید فایل بک آپ از دیتابیس وردپرس خود را دانلود کنید.

    نکته: شما می‌توانید به صورت دستی از اطلاعات وردپرس خود یک نسخه پشتیبان تهیه کنید، ولی ممکن است شرایطی وجود داشته باش که  تهیه بک آپ به صورت دستی امکان پذیر نباشد. برای مثال گاهی ممکن است نتوانید به دیتابیس وردپرس خود دسترسی داشته باشید، مانند زمانی که شرکت ارائه دهنده خدمات هاست اکانت شما را به حالت تعلیق درمی‌آورد و یا اطلاعاتتان را گم می‌کند. سناریوی احتمالی دیگر این است که هکرها داده‌های مورد نظر خود را وارد دیتابیس وردپرس شما کنند، در این حالت پاک کردن داده‌های مخرب خیلی سخت است. برای مقابله با چنین حالتی استفاده از یک افزونه که به صورت خودکار از دیتابیس وردپرس شما بک آپ تهیه می‌کند، خیلی مفید واقع می‌شود.

    جمع بندی

    در این بخش هم با نحوه‌ی تهیه بک آپ به صورت دستی از اطلاعات سایت وردپرس خود آشنا شدید. توصیه می‌کنیم برای مقابله با شرایطی که امکان پشتیبان گیری دستی وجود ندارد، از افزونه‌ی BackupBuddy استفاده کنید. این افزونه به صورت خودکار از اطلاعات شما بک آپ تهیه و روی دراپ باکس یا گوگل درایو ذخیره می‌کند.

    منبع

    https://www.wpbeginner.com/beginners-guide/how-to-make-a-wordpress-database-backup-manually/

     

    [xyz-ips snippet=”share”]

    برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
    پشتیبانی