چرا برای وبلاگ وردپرس خود به CDN نیاز دارید؟
بسیاری از مبتدیها هنوز هم نمیدانند CDN چه مزیتی برای یک سایت وردپرسی دارد و حتی گاهی CDN را با هاست اشتباه میگیرند. در این مطلب قصد داریم به طور کامل مفهوم CDN در وردپرس را برای شما توضیح دهیم. در ادامه با ما همراه باشید.
CDN چیست؟
CDN مخفف کلمهی «شبکهی ارسال محتوا» است. درواقع CDN شبکهای از سرورهایی است که محتواهای ثابت ذخیره شده در وب سایتها را بر اساس موقعیت جغرافیایی برای کاربران ارسال میکنند. کمی گیج کننده است، نه؟ پس بهتر است مسئله را کمی سادهتر بیان کنیم.
معمولا وقتی یک کاربر از سایت وردپرسی شما بازدید میکند، به سرورهای هاست شما هدایت میشود. سرورهای هاست سایت شما در یک مکان معین واقع شدهاند. پس همهی کاربران سایت وردپرسی شما برای دیدن سایت به این سرور دسترسی پیدا میکنند. در این حالت اگر ترافیک سایت شما زیاد باشد، مجبور میشوید سرورهای بیشتری اضافه کنید، که این کار باعث کند شدن سایت و یا حتی خرابی سرور میشود. اینجاست که داشتن CDN به کمک شما میآید.، زیرا CDN شبکهای از سرورها را در اختیار شما قرار میدهد و مهمتر از همه اینکه این سرورها در سراسر جهان پخش میشوند. زمانی که از CDN برای سایت وردپرسی خود استفاده میکنید، محتوای ثابت وب سایت بر روی تمام سرورها ذخیره میشود. محتوای ثابت شامل تصاویر، فایلهای CSS، جاوا اسکریپتها، فلش و… میشود. در این حالت زمانی که یک کاربر از سایت شما بازدید میکند، CDN او را به نزدیکترین سرور هدایت میکند. برای مثال اگر سرور اصلی شما در آمریکا واقع شده باشد، ولی شخصی از شهر دورهام انگلیس سعی کند از سایت شما بازدید کند، CDN او را به نزدیکترین سرور که برای مثال در لندن قرار دارد، هدایت میکند. نزدیک بودن کاربر به سرورهای سایت شما بر روی سرعت بارگذاری سایت تاثیر میگذارد. با پخش کردن محتوای خود بر روی سرورهای مختلف، سرعت بارگذاری صفحات برای کاربران سراسر جهان افزایش پیدا میکند.
مزیتهای استفاده از CDN بر روی وب سایت وردپرس
با توجه به توضیحات قبلی، حالا میدانید که CDN میتواند تاثیرات زیادی بر روی وب سایت شما بگذارد. در زیر میتوانید چند مورد از مزیتهای CDN را مشاهده کنید:
- افزایش سرعت سایت
- مقاومت در برابر خرابی: اگر از CDN مناسب استفاده نکنید، وب سایت شما دفعات زیادی دچار مشکل میشود. CDN به شما این امکان را میدهد که به جای هدایت کل بازدیدکنندهها به سرور اصلی، ترافیک سایت خود را بر روی سرورهای مختلف تقسیم کنید.
- بهبود تجربهی بازدیدکنندهها
- بهبود سئو سایت: گوگل رتبهی سایتهایی را که سرعت بیشتری دارند، ارتقاء میدهد.
جمع بندی
همان طور که ذکر شد، برای بهبود سرعت بارگذاری و جلوگیری از خرابی سایت خود بهتر است از یک CDN استفاده کنید. در مطالب بعدی نحوهی استفاده از CDN برای یک وب سایت وردپرسی را توضیح میدهیم.
منبع
https://www.wpbeginner.com/beginners-guide/why-you-need-a-cdn-for-your-wordpress-blog-infographic/