روش رفع ارور 403 Forbidden در ورپرس
ارور Forbidden 403 یکی از وحشتناکترین ارورهایی است که یک فرد مبتدی ممکن است با آن مواجه شود، با این حال نیازی نیست نگران باشید، در این مطلب به شما روش رفع ارور 403 Forbidden را آموزش میدهیم. در ادامه با ما همراه باشید.
خطای 403 Forbiddenچیست؟
زمانی که اروری بر روی وبسایت شما رخ میدهد، وردپرس یک سری پیام یا کد نشان میدهد. برای مثال هنگام بروز ارور 403 Forbidden، سرور به شما اجازهی دسترسی به صفحات خاصی را نمیدهد، در نتیجه معمولا پیام زیر در وردپرس نمایش داده میشود:
403 Forbidden – You don’t have permission to access ‘/’ on this server.
همچنین ممکن است هنگام بروز ErrorDocument هم با این ارور مواجه شوید. این ارور ممکن است در شرایط زیر رخ دهد:
- زمانی که دسترسی به wp-admin و یا صفحهی ورود به وردپرس امکان پذیر نیست
- در زمان نصب وردپرس
- زمانی که صفحات سایت وردپرسی خود را باز میکنید
- همچنین ممکن است به جای ارور 403 Forbidden فقط هشدار «دسترسی ممنوع» را ببینید
- ممکن است با این پیام هم مواجه شوید:
Access to yourdomain.com was denied. You don’t have authorization to view this page
حالا که انواع مختلف این ارور را میشناسید، بهتر است به سراغ نحوهی رفع آن برویم.
چه عواملی باعث بروز ارور 403 Forbidden میشود؟
- معمولا این ارور زمانی رخ میدهد که در سایت وردپرس شما افزونهای که از نظر ایمنی ضعیف است، نصب شده باشد. اکثر افزونههای امنیتی وردپرس در صورتی که یک آدرس IP و یا مجموعهای از این آدرسها را به عنوان آدرس مخرب تشخیص دهند، آنها را بلاک میکنند.
- دلیل دیگر میتواند وجود یک فایل خراب htaccess و یا یک مجوز نادرست در سرور سایت باشد.
- گاهی ممکن است ارائه دهندهی خدمات هاست شما، تصادفا تغییراتی در تنظیمات سرور ایجاد کند که موجب بروز این ارور بر روی سایت شود.
در ادامه روش رفع این ارور را بررسی میکنیم.
رفع ارور 403 Forbidden
برای رفع این ارور هم درست مانند دفعات قبل، بهتر است ابتدا طبق مطالب آموزشی قبلی یک نسخهی پشتیبان از دادههای سایت خود تهیه کنید. اگر از افزونههای مخصوص بک آپ گیری استفاده میکنید، سعی کنید آخرین نسخهی بک آپ سایت خود را تهیه کنید و سپس به سراغ بخش بعدی بروید.
1. رفع ارور 403 Forbidden ناشی از افزونههای وردپرس
در این حالت باید ابتدا تمام افزونههای وردپرس را غیرفعال کنید. این موضوع شامل افزونههای امنیتی فعال بر روی سایت هم میشود. اگر بعد از غیرفعال کردن افزونهها مشکل برطرف شد، مشخص میشود که ارور به خاطر یکی از افزونهها رخ داده است. پس باید افزونههای خود را یکی یکی فعال کنید تا ببینید کدام یک از آنها موجب بروز ارور میشود.
2. رفع ارور 403 Forbidden ناشی از فایل خراب htaccess
رفع این ارور ساده است و کافی است مراحل زیر را دنبال کنید:
- ابتدا باید با استفاده از یک ارائه دهندهی FTP وارد پنل کنترل سایت خود شوید
- سپس فایل htaccess را در پوشهی root سایت خود پیدا کنید.
- در این مرحله باید فایل htaccess را دانلود کنید تا بک آپ جدیدی از آن داشته باشید، سپس باید این فایل را از روی سرور خود حذف کنید
- حالا باید وب سایت خود را چک کنید، اگر ارور رفع شده بود، مشخص میشود که مشکل از فایل htaccess بوده
- برای ایجاد یک فایل htaccess جدید، باید وارد بخش ادمین سایت وردپرس خود شوید و از صفحهی تنظیمات به صفحهی Permalinks بروید
- حالا کافی است مانند تصویر بالا برروی ذخیرهی تغییرات کلیک کنید تا یک فایل جدید htaccess در سایت خود داشته باشید
3. رفع ارور 403 Forbidden ناشی از مجوزهای اشتباه در وردپرس
همهی فایلهایی که در وب سایت شما ذخیره شدهاند، دارای مجوز هستند. این مجوزها توانایی کنترل افرادی که میتوانند به فایلها و پوشههای وب سایت شما دسترسی پیدا کنند را دارند. به همین دلیل هم مجوزهای اشتباه فایلها میتوانند موجب بروز این ارور شوند. در نتیجه ارائه دهندهی خدمات وب شما تصور میکند شما مجوز دسترسی به آن فایلها را ندارید. اگر مشکل وب سایت شما از طریق دو راه حل بالا حل نشد، حتما مشکل ناشی از مجوزهای اشتباه فایلها است.
در این حالت میتوانید از ارائه دهندهی خدمات هاست خود بخواهید وب سایت شما را برای درست کردن مجوزهای فایلها بررسی کند. بعضی از ارائه دهندگان هاست خدمات پشتیبانی خوبی در اختیاز مشتریان میگذارند و این نوع مشکلها را حل میکنند. هر گونه تغییر اشتباه در مجوزهای فایلها ممکن است عواقب جدی در پی داشته باشد، پس اگر از خودتان مطمئن نیستید، بهتر است از یک دوست و یا متخصص بخواهید این کار را برای شما انجام دهد. با این وجود، اگر هنوز هم میخواهید خودتان این مشکل را رفع کنید، باید مراحل زیر را دنبال کنید:
- با استفاده از یک ارائه دهندهی FTP وارد سایت وردپرسی خود شوید و به بخش root بروید که در آن تمام فایلهای وردپرس قرار دارند
- روی پوشهی مورد نظر خود کلیک راست کنید، سپس گزینهی مجوزهای فایل را از منو انتخاب کنید
- سپس فایلی مانند تصویر زیر برای شما نمایش داده میشود:
- تمامی پوشههای سایت شما باید دارای مجوز 744 یا 755 باشند
- تمام فایلهای سایت باید دارای مجوز 644 یا 640 باشند
- میتوانید از طریق پوشهی root مجوزهای فایلها را روی 744 یا 755 تنظیم کنید. برای این کار باید روی کادر کنار بخش Recurse into subdirectories کلیک کرده و گزینهی apply to directories only را انتخاب کنید
- با کلیک کردن برروی گزینهی ok این مجوزها برای تمام زیرمجموعههای آن پوشه اعمال میشوند
- بعد از اتمام این مرحله، باید این کار را برای تمام فایلها تکرار کنید. فقط این بار باید مجوزها را بر روی 644 یا 640 تنظیم کنید و سپس مانند مراحل قبل کار را انجام دهید
- حالا میتوانید وب سایت خود را چک کنید و ببینید که ارور 403 Forbidden رفع شده است
جمع بندی
اگر با ارور 403 Forbidden مواجه شدید، حتما یکی از راه حلهای بالا به شما کمک میکند. کافی است هر مورد را به ترتیب انجام دهید و شاهد رفع این ارور بر روی سایت خود باشید.
منبع
https://www.wpbeginner.com/wp-tutorials/how-to-fix-the-403-forbidden-error-in-wordpress/